TypoMemo

Tänkte starta året med att lägga upp ett nytt projekt jag arbetat med ett tag nu. Typomemo är ett typografimemory, som helt enkelt går ut på att man ska para ihop två typsnitt med varandra. 

Använda typsnitt i memory:t är, Helvetica, Baskerville, Courier och Lucida Grande. Dessutom finns det mer info om just dessa typsnitt i footern. Så missa inte det! Fantastiskt när man kan slå två flugor i en smäll? Spela ett roligt spel + få lära sig lite om typsnitt! Kolla in det själv här.

Poster Borås A4!

Då ligger äntligen en ny stad uppe på citykartor.se! Det föll sig naturligt att just Borås skulle bli stad #4 då jag själv bor i Borås. Affischen/postern på Borås hittar ni här.

Givetvis går det bra att tipsa om er stad! Antingen på instagram eller på sajten

Välkomna in!

Citykartor.se

Citykartor.se är mitt allra senaste projekt. På Citykartor.se hittar man grafiska posters med motiv över Sveriges tre största städer, Göteborg, Malmö och Stockholm. Tanken är givetvis att det ska bli fler, så tips på städer välkomnas!

Det som skiljer dessa affischer från väldigt många liknande affischer är samspelet mellan illustration och typografi, för att ge varje stad en unik och personlig design.

Pappersvalet är givetvis också en viktig del i det hela, för dessa affischer har jag valt ett 170 gram obestruket papper. Jag valde just denna ytvikt för att man ska kunna känna pappret och dess kvalité. Men också så att man kan variera sin upphängning av affischen, vill man tejpa fast sin poster på väggen så ska den så klart klara av det.

Avslutningsvis vill jag tipsa om att Citykartor.se också finns på Instagram, så följ oss där eller kom in och hälsa på i butiken! : )